Paahdettua kurpitsaa ja fetajuusto-kvinoasalaatti

15 min.
337 kcal
SteviaSweet Jauhe

Tämä kvinoaa, kurpitsaa ja fetaa sisältävä salaatti täyttää kaikki toiveet. SteviaSweetin ansiosta resepti on lisäksi sokeriton.

Ravintoarvot per annos

337
kcal
1414
kj
12.5
Proteiinia
36.5
Hiilihydraatit
14.5
Rasva
45
Säästetyt kcal sokerista

Valmistus ilman sokeria

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 °C.
  2. Kuori ja halkaise kurpitsa pystysuunnassa. Poista siemenet lusikalla.
  3. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat pystysuunnassa neljään osaan.
  4. Hienonna valkosipuli ja sekoita oliiviöljyn joukkoon yhdessä chilitahnan ja suolan kanssa.
  5. Laita kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja hiero joka puolelta mausteseoksella.
  6. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  7. Kuori ja leikkaa sipuli veneiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  8. Lisää sipuli ja kikherneet kurpitsan joukkoon pellille ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
  9. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan, lämpimän veden alla. 
  10. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Mausta suolalla ja hienonna lehtipersilja mukaan.
  11. Lisää kastike hiukan jäähtyneen kvinoan sekaan.
  12. Murenna fetajuusto. Tarjoile paahdetun kurpitsan ja marinoidun kvinoan kanssa.
     
     
Takaisin

Ainekset 4 annosta

Paahdettu kurpitsa

1 kg myskikurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sambal oelek-chilitahnaa
1/2 tl suolaa
1 oksaa timjamia
1 punasipuli
200 g kypsiä kikherneitä

Kvinoa

1 1/4 dl kvinoaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 1/2 tl SteviaSweet Jauhe
1/2 tl suolaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Tarjoiluun

100 g fetajuustoa

Käytetty tuote:

Takaisin