Parsabruschetta ja basilikakastiketta
Juhli kevättä: muunna pehmeä ricotta, voimakas retiisi ja rapea parsa mehevän vihreäksi parsabruschettaksi basilikakastikkeen kera.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Valmista ensin basilikakastike. Purista sitruunasta mehu ja nypi basilikan lehdet irti varsista. Hienonna valkosipulin kynttä hiukan. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Voit valmistaa kastikkeen myös sauvasekoittimella.
Huuhtele parsat hyvin ja napsauta kova, puiseva tyviosa (2 cm) pois. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Huuhtele myös retiisit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
Grillaa leipäviipaleet molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Laita viipaleet sivuun odottamaan. Grillaa seuraavaksi parsat. Anna parsojen paahtua pannulla 5 – 7 minuuttia välillä käännellen. Ota parsat pois pannulta ja marinoi ne lämpiminä muutamalla lusikallisella basilikakastiketta ja ripottele pinnalle hiukan suolaa.
Kokoa leivät. Lusikoi leipien päälle reilusti ricottajuustoa ja asettele parsat juuston päälle. Koristele iduilla ja retiisillä ja valuta pinnalle vielä basilikakastiketta.
Ainekset 6 annosta
4 | isoa maalaisleipäviipaletta |
400 g | tuoretta vihreää parsaa |
250 g | pehmeää ricottajuustoa |
100 g | sinimailasen ituja (alfalfa sprouts) |
10 | pientä punaista retiisiä |
suolaa |
Basilikakastike
1/2 | sitruunan mehu |
2 1/2 dl | tuoreita basilikan lehtiä |
1 | valkosipulin kynsi |
1 dl | mietoa oliiviöljyä |
15 tippaa | SteviaSweet Neste |
1/2 tl | suolaa |