Persikkapiiras

Taikina
3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 dl | SteviaSweet Jauhe |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
1 dl | maitoa |
1 dl | rypsiöljyä |
2 | kananmunaa |
Pinnalle
2 | tuoretta persikkaa |
1/4 tl | jauhettua vaniljaa |
1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
1 tl | SteviaSweet Jauhe |
Esikuumenna uuni 200 °C.
Huuhtele persikat. Halkaise hedelmät kahtia ja poista kivi. Viipaloi puolikkaat kahdeksaan osaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, rypsiöljy, kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija 24 – 26 cm).
Asettele persikkaviipaleet taikinan pinnalle. Sekoita SteviaSweet Jauhe, vanilja sekä kardemumma keskenään ja ripottele persikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25 – 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.
Ravintoarvot per annos
225 | kcal |
947 | kJ |
5 | Proteiinia g |
17.5 | Hiilihydraatit g |
15 | Rasvaa g |