Punajuuri-suklaakakku
Paista vaihteeksi jotakin uutta uunissasi! Kokeile herkullista punajuuri-suklaakakkuamme, joka on makeutettu sokerin sijaan SteviaSweet Crystalilla.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Sulata suklaa ja voi mikrossa miedolla teholla. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseos munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja raastettu punajuuri joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan (ø 20cm).
Paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 °C ja jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia. Valmista kuorrutus kakun jäähtyessä.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa miedolla teholla. Kiehauta maito ja kaada sulan suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
Ainekset 10 annosta
100 g | tummaa suklaata |
50 g | voita |
200 g | punajuurta |
2 1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | mantelijauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
3 | kananmunaa |
Kuorrutus
100 g | tummaa suklaata |
50 g | maitoa |
2 rkl | mantelirouhetta |