Rahkapullat
Rahkalla täytetyt ja stevialla makeutetut sämpylät, joissa on ainutlaatuinen kardemumman aromi. Nautinnollinen päivä saa alkaa.
Ravintoarvot per annos
169
kcal
712
kj
6.5
Proteiinia
21.5
Hiilihydraatit
6.5
Rasva
33
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna, SteviaSweet Jauhe, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
- Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
- Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Vatkaa vispilällä täytteen ainekset sekaisin keskenään.
- Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys. Voitele pullien reunat kananmunalla.
- Jaa rahkatäyte tasaisesti koloihin. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Ainekset 16 annosta
2 1/2 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1 | kananmuna |
3/4 dl | SteviaSweet Jauhe |
1 tl | suolaa |
2 tl | kardemummaa |
7 dl | vehnäjauhoja |
75 g | huoneenlämpöistä voita |
Täyte
200 g | maitorahkaa |
1 | kananmuna |
1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
1 tl | sitruunan kuorta raastettuna |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
1 | kananmuna voiteluun |