
Raparperi-mansikkagranita (vegaaninen)
Tässä tulee sisilialaisen erikoisuuden makea ja hapan versio – raparperi-mansikkagranita. Hedelmäisemmäksi ei voi mennä...
Ravintoarvot per annos
22
kcal
91
kj
0.5
Proteiinia
4
Hiilihydraatit
Valmistus
Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi. Poista mansikoista kannat. Laita raparperit, vesi ja rosmariinin oksat kattilaan. Keitä seosta kannella peitettynä noin 10 – 15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Poista rosmariinin oksat. Lisää mansikat, SteviaSweet Neste, suola ja vanilja raparperien joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos pakastusastiaan ja anna jäätyä. Sekoita granitaa muutaman kerran jäätymisen aikana.
Kun granita on kokonaan jäätynyt, niin raaputa se haarukalla hileeksi ja annostele tarjoilukulhoihin.
Ainekset 6 annosta
300 g | raparperia |
300 g | mansikoita |
2 dl | vettä |
3 | oksaa tuoretta rosmariinia |
3 tl | SteviaSweet Neste |
1/4 tl | suolaa |
1 tl | jauhettua vaniljaa |