Raparperitiramisu

90 min.
355 kcal
SteviaSweet Crystal

Aina ei tarvita kylmää kahvia. Raparperitiramisun avulla voit vapautua esi-isiesi vaatimuksista ja käynnistää vallankumouksen!

Ravintoarvot per annos

355
kcal
1492
kj
8
Proteiinia
9
Hiilihydraatit
32
Rasva

Valmistus

Aloita tiramisun valmistus haudutetusta raparperista ja mantelicrumblesta. Nypi kaikki crumblen ainekset tasaiseksi muruksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 160 °C 15 – 20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.
 
Leikkaa raparperit muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Kiehauta liemen ainekset, lisää raparperi ja hauduta 5 minuuttia tai kunnes raparperi pehmenee. Siivilöi liemi ja siirrä raparperit syrjään odottamaan. Säästä liemi myöhempää käyttöä varten.
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSweet Crystal keltuaisten joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi. Sekoita mascarponejuusto keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
 
Kokoa tiramisu. Jätä ¼ mantelicrumblesta ja haudutetusta raparperista annosten koristeluun. Ripottele mantelimuru lasin tai annosmaljan pohjalle. Kostuta keksimuru ruokalusikallisella raparperilientä. Asettele raparperinpalat murun päälle ja täytä annosmaljat mascarponevaahdolla. Anna tiramisun tekeytyä kylmässä puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele annokset jäljellä olevalla mantelimurulla ja raparperin paloilla.
 
Voit valmistaa tiramisun myös tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ainekset 6 annosta

Haudutettu raparperi

200 g raparperia
250 ml vettä
40 g SteviaSweet Crystal
1/2 sitruunan mehu ja kuoret
2 tuoretta rosmariinin oksaa

Mantelicrumble

50 g huoneenlämpöistä voita
20 g SteviaSweet Crystal
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl kookoshiutaleita

Mascarponevaahto

2 kananmunaa
20 g SteviaSweet Crystal
250 g mascarponejuustoa

Käytetty tuote: