Sitruunainen-vadelma-hasselpähkinäkakku

150 g | voita |
2 dl | maustamatonta jugurttia |
2 | kananmunaa |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | hasselpähkinäjauhetta (tai mantelijauhetta) |
1 1/2 dl | SteviaSweet Jauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | soodaa |
1 tl | kanelia |
1 tl | jauhettua kardemummaa |
Sitruunakreemi
400 g | mascarponejuustoa |
1 dl | ranskankermaa |
1 1/2 dl | SteviaSweet Jauhetta |
1 | sitruunan kuoret |
Kostutus
1/2 dl | sitruunan mehua |
1/2 dl | kylmää vettä |
1/2 dl | SteviaSweet Jauhetta |
Tarjoiluun
150 g | hasselpähkinöitä paahdettuna |
200 g | tuoreita vadelmia |
Laita uuni lämpenemään 200 °C.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Kaada voi leivontakulhoon ja lisää joukkoon kananmunat ja jogurtti. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (Ø 20 – 22) ja paista uunin keskitasolla 35 – 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Sekoita ranskankerma ja SteviaSweet Jauhe keskenään. Raasta joukkoon sitruunan kuoret ja lisää mascarponejuusto. Sekoita ainekset varovasti tasaiseksi massaksi.
Halkaise jäähtynyt kakku kahdeksi levyksi. Sekoita sitruunamehu, vesi ja SteviaSweet Jauhe keskenään ja kostuta levyt nesteellä. Jaa 1/3 sitruunakreemistä pohjan päälle, laita osa vadelmista kakun sisään ja peitä kannella. Levitä loppu kreemi kannen päälle ja koristele kakku vadelmilla ja hasselpähkinöillä.
Ravintoarvot per annos
560 | kcal |
2352 | kJ |
12 | Proteiinia g |
20 | Hiilihydraatit g |
48 | Rasvaa g |