Sokeriton mansikkakakku

15 min.
303 kcal
SteviaSweet Jauhe

Ylimaallinen makunautinto: sokeriton mansikkakakku – pilvenkeveä, hedelmäisellä banaani- ja omenasosepohjalla.

Ravintoarvot per annos

303
kcal
1273
kj
9
Proteiinia
35.5
Hiilihydraatit
14
Rasva
88
Säästetyt kcal sokerista

Valmistus ilman sokeria

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. (Ø20 cm)
  2. Soseuta banaani ja sekoita omenasoseen kanssa. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hedelmäsose pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi parissa erässä munavaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta vaniljalla ja SteviaSweet Jauheella.
  5. Poista mansikoista kannat ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan.
  6. Halkaise pohja kahteen osaan. Kostuta maidolla.
  7. Levitä pohjalle rahkaseosta ja mansikoita. Laita kansi päälle. Lisää rahkaseosta vielä ylimmälle kakkulevylle, mutta älä kuorruta reunoja. Koristele juuri ennen tarjoilua mansikoilla, mintun lehdillä ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Jos haluat korkeamman kakun, tee taikinan kaksinkertaisena ja paista kahdessa vuoassa.

Ainekset 6 annosta

1 banaani
1 dl sokeritonta omenasosetta
3 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl SteviaSweet Jauhe
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua kardemummaa

Vuokaan

voita
vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa

Täyte ja kuorrutus

1 1/2 dl kuohukermaa
150 g maitorahkaa
1 tl jauhettua vaniljaa
2 rkl SteviaSweet Jauhe
400 g tuoreita mansikoita

Koristeeksi

minttua tai sitruunamelissaa, syötäviä kukkia

Käytetty tuote: