Sokeriton suklainen laavakakku ja hedelmäsalaattia

15 min.
590 kcal
SteviaSweet Jauhe

Aina ihanteellinen jälkiruoka: sokerittomat suklaiset laavatortut ja hedelmäsalaatti. Nautintoa riittää pitkään.

Ravintoarvot per annos

590
kcal
2481
kj
11
Proteiinia
42
Hiilihydraatit
42.5
Rasva
27
Säästetyt kcal sokerista

Valmistus ilman sokeria

  1. Kuori kiivi ja leikkaa kuutioiksi. Huuhdo ja halkaise rypäleet.
  2. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot varovasti irti kalvojen välistä. Purista rankaan jäänyt mehu mukaan. Sekoita hedelmät keskenään ja mausta SteviaSweet jauheella.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Sulata voi ja suklaa varovasti kattilassa. Jäähdytä hieman ja lisää kananmunat reippaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinan joukkoon. Lusikoi taikina neljään pieneen, voideltuun kahvikuppiin tai annosvuokaan ja paista uunin keskitasolla 8-12 minuuttia vuoan koosta riippuen. Taikina saa jäädä keskeltä valuvaksi. Jäähdytä hetki ja tarjoile hedelmäsalaatin kanssa.

Ainekset 4 annosta

Hedelmäsalaatti

1 kiivi
1 appelsiini
100 g viinirypäleitä
1 rkl SteviaSweet Jauhe
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Kakku

200 g tummaa, sokeritonta suklaata
100 g huoneenlämpöistä voita
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 rkl SteviaSweet Jauhe
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Käytetty tuote: