Sokeriton suklainen laavakakku ja hedelmäsalaattia
Aina ihanteellinen jälkiruoka: sokerittomat suklaiset laavatortut ja hedelmäsalaatti. Nautintoa riittää pitkään.
Ravintoarvot per annos
590
kcal
2481
kj
11
Proteiinia
42
Hiilihydraatit
42.5
Rasva
27
Säästetyt kcal sokerista
Valmistus ilman sokeria
- Kuori kiivi ja leikkaa kuutioiksi. Huuhdo ja halkaise rypäleet.
- Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot varovasti irti kalvojen välistä. Purista rankaan jäänyt mehu mukaan. Sekoita hedelmät keskenään ja mausta SteviaSweet jauheella.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi ja suklaa varovasti kattilassa. Jäähdytä hieman ja lisää kananmunat reippaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinan joukkoon. Lusikoi taikina neljään pieneen, voideltuun kahvikuppiin tai annosvuokaan ja paista uunin keskitasolla 8-12 minuuttia vuoan koosta riippuen. Taikina saa jäädä keskeltä valuvaksi. Jäähdytä hetki ja tarjoile hedelmäsalaatin kanssa.
Ainekset 4 annosta
Hedelmäsalaatti
1 | kiivi |
1 | appelsiini |
100 g | viinirypäleitä |
1 rkl | SteviaSweet Jauhe |
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa |
Kakku
200 g | tummaa, sokeritonta suklaata |
100 g | huoneenlämpöistä voita |
4 | huoneenlämpöistä kananmunaa |
2 rkl | SteviaSweet Jauhe |
2 rkl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |