Sushikulho lohella ja avokadolla
Vierailulla Japanissa. Hemmottele vieraitasi tällä upealla luomuksella, jossa riisi, lohi ja muut Vierailulla Japanissa. Hemmottele vieraitasi tällä upealla luomuksella, jossa riisi, lohi ja muut maukkaat ainekset on yhdistetty värikkääksi sushikulhoksi.
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä valutettu riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä noin 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin hautua kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Sekoita riisiviinietikka, SteviaSweet Crystal ja suola kulhossa. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon leikkaavin liikkein sekoittaen. Peitä riisi kevyesti tuorekelmulla, jos et kokoa annoksia heti.
Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Paista palat pienessä määrässä kasviöljyä. Sekoita marinadin ainekset ja laita lämpimät kalapalat liemeen maustumaan.
Leikkaa kurkku ja avokado haluamallasi tavoin. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuivalla pannulla. Kokoa annokset. Laita riisi kulhon pohjalle. Nosta lohikuutiot ja kasvikset riisin päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja koristele halutessasi retiisillä ja iduilla.
Ainekset 4 annosta
Sushiris
2 dl | sushiriisiä |
3.5 dl | vettä riisin keittämiseen |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 tl | SteviaSweet Crystal |
1 tl | suola |
Marinoitu lohi
400 g | tuoretta lohta |
kasviöljyä paistamiseen | |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | riisiviinaetikkaa |
1 rkl | seesamiöljyä |
1 tl | SteviaSweet Crystal |
2 tl | wasabitahnaa |
1/2 tl | chilitahnaa |
Tarjoiluun
2 | avokadoa |
100 g | kurkkua |
Paahdettuja seesaminsiemeniä | |
Retiisiä | |
Ituja |