Tofu kung pao (vegaaninen)
Ravintoarvot per annos
240
kcal
1011
kj
10
Proteiinia
9.5
Hiilihydraatit
18
Rasva
Valmistus
Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla. Kuutioi tofu ja paista kuutiot rapeiksi öljyssä. Laita paistetut kuutiot hetkeksi sivuun odottamaan.
Kuutioi paprika ja viipaloi porkkana. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna öljy kuumaksi vokkipannulla tai kattilassa. Lisää paprika, porkkana, valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Paista hetki niin, että vihannekset saavat hiukan väriä.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada vihannesten päälle. Anna kiehua hetki ja lisää rapeaksi paistetut tofukuutiot.
Viimeistele annos rouhituilla suolapähkinöillä, tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja chilillä. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kera.
Ainekset 4 annosta
300 g | tofua |
1 rkl | öljyä |
2 | paprikaa |
1 | iso porkkana |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | tuoretta inkivääriä |
1/2 tl | sichuaninpippuria |
1/4 tl | kuivattua chiliä |
2 rkl | öljyä |
Kastike
1/2 dl | vettä |
3 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 rkl | SteviaSweet Jauhe |
Tarjoiluun
1/2 dl | suolapähkinöitä |
4 rkl | Kevätsipulia |
4 rkl | Korianteria |
2 rkl | tuoretta chiliä |