Tofua Hapanimeläkastikkeessa (vegaaninen)

40 min.
445 kcal
SteviaSweet Crystal

Tämä vegaaninen vihanneksista, mausteista ja tofusta valmistettu Sweet & Sour -versio olisi harmillista syödä yksin... Kutsu joku syömään!

Ravintoarvot per annos

445
kcal
1871
kj
22
Proteiinia
20
Hiilihydraatit
34
Rasva

Laita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita, kunnes SteviaSweet Crystal on sulanut. Jätä kastike sivuun odottamaan. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioksi. (1,5 x 1,5 cm) Kaada kuumalle pannulle puolet kasviöljystä ja paista tofukuutioita 7 – 8 minuuttia niin, että ne hiukan ruskistuvat. Siirrä palat lautaselle odottamaan.
 
Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Halkaise retiisit neljään osaan ja irrottele parsakaalista nuput. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
 
Kuullota valkosipuli ja inkivääri kasviöljyssä. Lisää chilihiutaleet, retiisit ja parsakaali ja paista vielä muutama minuutti. Kaada hyvin sekoitettu hapanimeläkastike pannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää tofukuutiot ja kypsennä vielä muutama minuutti niin, että tofu lämpenee. Tarjoile kastike keitetyn riisin kera. Koristele annos tuoreella korianterilla ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä.

Takaisin

200 g kiinteää tofua
2 rkl kasviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl tuoretta inkivääriä
1/4 tl chilihiutaleita
100 g retiisiä
100 g parsakaalin nuppuja
50 g kevätsipulia

Hapanimeläkastike

50 g riisiviinietikkaa
1 dl vettä
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
2 tl maissitärkkelystä
  suolaa

Tarjoiluun

4 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä    
  tuoretta korianteria
  (keitettyä riisiä)
Takaisin