Tofua Hapanimeläkastikkeessa (vegaaninen)
Tämä vegaaninen vihanneksista, mausteista ja tofusta valmistettu Sweet & Sour -versio olisi harmillista syödä yksin... Kutsu joku syömään!
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita, kunnes SteviaSweet Crystal on sulanut. Jätä kastike sivuun odottamaan. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioksi. (1,5 x 1,5 cm) Kaada kuumalle pannulle puolet kasviöljystä ja paista tofukuutioita 7 – 8 minuuttia niin, että ne hiukan ruskistuvat. Siirrä palat lautaselle odottamaan.
Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Halkaise retiisit neljään osaan ja irrottele parsakaalista nuput. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Kuullota valkosipuli ja inkivääri kasviöljyssä. Lisää chilihiutaleet, retiisit ja parsakaali ja paista vielä muutama minuutti. Kaada hyvin sekoitettu hapanimeläkastike pannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää tofukuutiot ja kypsennä vielä muutama minuutti niin, että tofu lämpenee. Tarjoile kastike keitetyn riisin kera. Koristele annos tuoreella korianterilla ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä.
Ainekset 2 - 3 annosta
200 g | kiinteää tofua |
2 rkl | kasviöljyä |
2 | valkosipulin kynttä |
1 tl | tuoretta inkivääriä |
1/4 tl | chilihiutaleita |
100 g | retiisiä |
100 g | parsakaalin nuppuja |
50 g | kevätsipulia |
Hapanimeläkastike
50 g | riisiviinietikkaa |
1 dl | vettä |
1/2 dl | SteviaSweet Crystal |
1 rkl | tomaattipyreetä |
2 rkl | soijakastiketta |
2 tl | maissitärkkelystä |
suolaa |
Tarjoiluun
4 rkl | paahdettuja cashewpähkinöitä |
tuoretta korianteria | |
(keitettyä riisiä) |