Vadelmilla koristeltu unikonsiemenkakku
Hae inspiraatiota herkullisista, sokerittomista SteviaSweet resepteistämme. Nauti elämästä ja lempiruuistasi ilman lisäkaloreita!
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Voitele kakkuvuoka (1,2 l) voilla. Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon makeutusaine. Jatka vatkaamista, kunnes makeutusaine on hiukan sulanut. Lisää kananmunat massaan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja raastettu appelsiinin kuori keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakku tummuu liikaa, laske lämpötila 150 °C. Anna kakun jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto ja makeutusaine kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun oksilla.
Ainekset 8 - 10 annosta
200 g | pehmeää voita |
2 dl | |
2 | kananmunaa |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
1 dl | appelsiinin mehua |
1 dl | maitoa |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | mantelijauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1/2 dl | unikonsiemeniä |
Tarjoiluun
200 g | tuorejuustoa |
1 tl | |
200 g | tuoreita vadelmia |
minttua |