Vaniljainen murokakku ja raparperihilloketta

Kakku
100 g | voita |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
2 tl | leivinjauhetta |
3 | kananmunaa |
100 g | smetanaa |
Raparperihilloke
400 g | raparperia |
1 1/2 dl | vettä |
1 dl | SteviaSweet Crystal |
1 pss | Vegegel |
1 tl | jauhettua vaniljaa |
2 | oksaa rosmariinia |
Tarjoiluun
200 g | rasvatonta kreikkalaista jogurttia |
- Voitele ja jauhota pitkänomainen (vetoisuus noin 1l) kakku- tai leipävuoka.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Nypi voi, jauhot, SteviaSweet Crystal, vanilja ja leivinjauhe käsin murumaiseksi seokseksi. Sekoita smetana ja kanamunat keskenään. Kaada puolet smetanaseoksesta jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi käsivatkaimella.
- Toista sama lopulla nesteellä. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja laita kakku uuniin. Anna kakun paistua 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-25 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
- Huuhtele ja leikkaa raparperit noin sentin paloiksi. Mittaa vesi, SteviaSweet Crystal, hyytelöintiaine ja vanilja laakeaan kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää raparperit ja keitä seosta matalalla lämmöllä kannella peitettynä noin 10-15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Siirrä kattila sivuun liedeltä, lisää rosmariinin oksat ja anna maustua 15 minuuttia.
- Tarjoile kakku jälkiruoan tapaan. Leikkaa kakku viipaleiksi ja koristele jogurtilla ja raparperihillokkeella.
Ravintoarvot per annos
191 | kcal |
802 | kJ |
5.5 | Proteiinia g |
16.5 | Hiilihydraatit g |
11.5 | Rasvaa g |
121 | Säästetyt kcal sokerista |