Vaniljaista risottoa ja marinoituja luumuja

Risotto
10 dl | maitoa |
2 dl | risottoriisiä, esim. Arborio |
1/2 tl | jauhettua vaniljaa |
2 rkl | SteviaSweet Jauhe |
2 rkl | voita |
Marinoidut luumut
2 | tuoretta luumua |
1 | appelsiini |
1/2 tl | jauhettua kanelia |
2 rkl | SteviaSweet Jauhe |
Tarjoiluun
jauhettua kanelia |
Pese luumut. Leikkaa ne puoliksi ja poista kivet. Leikkaa puolikkaat pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan. Raasta puolikkaasta appelsiinista kuori ja purista kokonaisen appelsiinin mehu kattilaan. Lisää jauhettu kaneli ja SteviaSweet Jauhe. Kiehauta seos ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, kunnes risotto on valmista.
Kuumenna puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää vanilja. Kaada maitoa pienissä erissä riisin joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Lisää maitoa aina kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä risottoa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 18-20 minuuttia. Lisää SteviaSweet Jauhe ja ruokalusikallinen voita ja sekoita hyvin.
Kokoa annokset. Lusikoi puuroa tarjoiluastiaan ja aseta päälle marinoituja luumuja. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia.
Ravintoarvot per annos
369 | kcal |
1552 | kJ |
11.5 | Proteiinia g |
48.5 | Hiilihydraatit g |
14.5 | Rasvaa g |