Käytä SteviaSweetiä leipomiseen ja ruoanlaittoon – näin onnistut!

Stevia-kasvin luonnollinen makeutusaine on vastustamattoman makeaa ja täydellinen vaihtoehto sokerille. Koska stevia-tuotteet ovat kalorittomia, yhä useammat meistä jättävät tavallisen sokerin kaupan hyllylle. Makeutusainetta käytettäessä on kuitenkin huomioitava pari seikkaa: koska stevia on 200–300 kertaa tavallista sokeria makeampaa, väärä annostelu saa aikaan kitkerän jälkimaun.

SteviaSweet Crystal: makeaa nautintoa ilman kaloreita – erytritolin ja stevian ansiosta

Etsitkö luonnollista makeutusainetta? SteviaSweet Crystal -tuotteellamme voit makeuttaa muutakin kuin kahvin ja teen. Myös leipominen onnistuu sillä erinomaisesti. Säästät kaloreita joutumatta kieltäytymään makeista herkuista.

SteviaSweet Crystal – edut:

SteviaSweet Crystal koostuu erytritolista ja steviasta (eli stevioliglykosideista). Toisin kuin sokeri ja muut sokerinkorvikkeet, se ei sisällä yhtään kaloreita, joten kaikki makean ystävät voivat vähentää nauttimaansa kalorimäärää luonnollisella tavalla.

Erytritoli on sokerialkoholeista koostuva hiilihydraatti, joka hajoaa elimistön aineenvaihdunnassa vaikuttamatta insuliinitasoon: erytritolin ja stevian glykeeminen indeksi on nolla, mikä tarkoittaa sitä, että ne eivät vaikuta verensokeritasoon. Tämä ominaisuus tekee SteviaSweet Crystal tuotteesta diabeetikoillesopivan sokerin vaihtoehdon. Voit käyttää erytritolia sokerinkorvikkeena silloinkin, jos sinulla on fruktoosi-intoleranssi eikä ksylitoli sovi sinulle.

SteviaSweet Crystal -tuotteella on vielä toinenkin etu sokeriin verrattuna: se ei vahingoita hampaita. Erytritoli ja stevia ehkäisevät kariesbakteerien lisääntymistä ja maitohapon muodostumista ja torjuvat kariesta. Tästä hyötyvät sekä aikuiset että ennen kaikkea lapset.

Yleisiä vinkkejä

Etkö tiedä tarkalleen, miten ja missä steviaa voi käyttää? Tutustu ensin tähän luonnolliseen makeutusaineeseen – olemme koonneet joitakin tärkeitä vinkkejä sinua varten.

Leivonta SteviaSweetiä käyttäen

Luonnollista stevia-makeutusainetta on saatavana eri muodoissa, leipomiseen suosittelemme SteviaSweet Crystal -tuotetta. Olemme suunnitelleet sen erityisesti kakkuja, muffineja ja muita leivonnaisia varten. Tätä tarkoitusta varten stevia on yhdessä erytrolin kanssa ihanteellinen sokerinkorvike.

Erytritolia saadaan luonnon raaka-aineista, kuten maissista tai päärynöistä, ja se toimii SteviaSweet Crystalin kantaja-aineena. Sataprosenttisesti erytritolista koostuvien tuotteiden makeutusteho on vain 0,8–1, sokeriin verrattuna. SteviaSweet Crystalissa erytritoli yhdistyy kuitenkin steviaan, ja siksi tämä tuote on kaksi kertaa sokeria makeampaa.

Kotitaloussokerilla on leivonnassa erilaisia tehtäviä. Yksi niistä on korkeissa lämpötiloissa tapahtuva karamellisoituminen, joka tuottaa aromeja ja leivonnaisiin kullanruskean pinnan. Lisäksi sokeri lisää kuohkeutta ja edesauttaa rakenteen syntymistä.

Kun käytät leipomiseen steviaa, jonka ominaisuudet poikkeavat sokerin ominaisuuksista, huomioi siksi muutama seikka:

Jotta onnistut leipomisessa, olemme kehittäneet herkullisia sokerittomia reseptejä kaikkiin tilanteisiin. Olemme tietenkin tiimin kesken testanneet kaikki tulokset – ja antaneet niille arvosanan ”erinomainen”.

Ruoanlaitto SteviaSweetiä käyttäen

Tiesitkö, että monet kastikkeet sisältävät huomattavan paljon sokeria? Stevian avulla vähennät sokerin ja kalorien määrää laittaessasi ruokaa. Se tukee myös vähähiilihydraattista ruokavaliotasi.

Resepteistämme löytyy tietysti vielä paljon muitakin herkkuja: nauti sokerittomien reseptiemme valmistamisesta ja maistelusta – hyvää ruokahalua!