Broilerivartaat ja kevätkaali-hernesalaatti

Broilerivartaat ja kevätkaali-hernesalaatti
50 min.
314 kcal
SteviaSweet Neste



Ainekset 4 annosta

Broilerivartaat
500 g broilerin rintafileetä
2 rkl (50 g) makeuttamatonta maapähkinävoita
1/2 dl kookosmaitoa
1/2 tl vahvaa chilitahnaa
1 limen mehu
1/2 tl suolaa
20 droppar SteviaSweet Neste​

Varhaiskaalisalaatti
300 g varhaiskaalia
100 g herneitä (tuore tai pakaste)
100 g maitorahkaa
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl tuoretta tilliä
10 tippaa SteviaSweet Neste
1/2 tl suolaa
  mustapippuria myllystä
Takaisin

Valmistus


Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen. Leikkaa broilerinfileet pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada puolet broilerisuikaleiden joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa varhaiskaalisalaatti.
 
Poista kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista kova kanta. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hienonna tilli mukaan. Yhdistä kastike ja herneet suikaloidun kaalin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun vartaita kypsennetään.
 
Esikuumenna uuni 250 °C. Pujota broilerisuikaleet varrastikkuihin ja laita uunipellille. Kypsennä uunin yläosassa noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää. Sivele vartaat kypsennyksen jälkeen jäljelle jääneellä marinadilla ja nauti kaalisalaatin kera.

Ravintoarvot per annos

314 kcal
1318 kJ
39 Proteiinia g
10 Hiilihydraatit g
13 Rasvaa g