Kesäinen marjavaniljatäytekakku
90 min.
110 kcal
SteviaSweet Crystal
Ainekset
Kakkupohja
6 |
kananmunaa |
150 g |
SteviaSweet Crystal |
1 dl |
vehnäjauhoja |
1/2 dl |
perunajauhoja |
1 1/2 TL |
leivinjauhetta |
Vaniljakiisseli
21/2 dl |
maitoa |
3 |
kananmunan keltuaista |
1/2 dl |
SteviaSweet Crystal |
2 1/2 EL |
maissitärkkelystä |
1 1/2 TL |
vaniljasokeria |
1 dl |
maitorahkaa tai |
Täyte
5 dl |
mansikoita tai vadelmia ja mustikoita |
Koristeluun
2 1/2 dl |
vatkattua kermaa |
|
kevytvispiä, mansikoita, karhunvadelmia,karambolaa, ananaskirsikoita |
Katso kaikki reseptit
Valmistus
20 annosta
Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota ø 22-24 cm:n tasapohjainen vuoka. Erota kananmunankeltuaiset ja-valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja SteviaSweet vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää ne sekä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Vaniljakiisseli: Mittaa maito, keltuaiset, makeutusjauhe ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna poreilla muutamia kertoja. Jäähdytä kylmävesihauteessa. Lisää vaniljasokeri ja rahka tai kermaviili ja sekoita kiisseli sileäksi. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi ja täytä välit mansikoilla ja vaniljakiisselillä. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Vatkaa kevytvispi vaahdoksi ja kuorruta kakku vaahdolla. Koristele marjoilla ja hedelmillä. Siisti leivinpaperin reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ravintoarvot per annos
110 |
kcal |
450 |
kJ |
4.5 |
Proteiinia g |
8 |
Hiilihydraatit g |
6 |
Rasvaa g |