Vesimelonigazpachoa ja tomaattisalsaa (vegaaninen)

Vesimelonigazpachoa ja tomaattisalsaa (vegaaninen)
75 min.
95 kcal
SteviaSweet Neste



Ainekset 4 annosta

Gaszpacho
400 g kypsiä tomaatteja
400 g vesimelonia (ilman kuorta)
1/2  kurkkua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
10 tippaa SteviaSweet Neste

Tomaattisalsa
200 g helmi- tai kirsikkatomaattia
2 kevätsipulin vartta
1/2 limen raastettu kuori
1 rkl limen mehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
3 tippaa SteviaSweet Neste
  mustapippuria myllystä
Takaisin

Valmistus 


Halkaise tomaatit ja poista niistä kannat. Pilko kurkku ja vesimeloni. Laita kaikki gazpachon ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Anna gazpachon jäähtyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
 
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise tomaatit kahtia. Raasta limen kuori ja purista mehu tomaattien joukkoon. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 
Annostele kylmä gazpacho tarjoiluastioihin. Koristele tomaattisalsalla ja tuoreilla basilikan lehdillä.


 
Ravintoarvot per annos
95 kcal
399 kJ
2 g Proteiinia
14 g Hiilihydraatit
3 g Rasvaa